Miksi jäseneksi?
Avainsanat hyödyistä ovat
- verkottuminen
- tiedonvaihto
- alan yhteisesti sopimat turvallisuuteen vaikuttavat toimintaperiaatteet
- ennakoiva tiedon saanti säädösten, normien ja standardien muuttumisesta
- vaikuttaminen lainsäädäntöön ja alan toimintaedellytyksiin
Jäseneksi hakeminen
Öljy- ja Kaasutekniikka ry:n hallitus hyväksyy jäsenet. Yhdistyksen jäsenhakemus on vapaamuotoinen kirjallinen esitys halukkuudesta liittyä yhdistykseen. Hakemuksen voi lähettää esimerkiksi sähköpostilla yhdistykselle osoitteeseen
vesa.raja-aho(@)tsgfinland.fi.
Jäsenmaksu
Jäsenmaksu on 500 € ja se veloitetaan kalenterivuosittain. Liittymisvuoden jäsenmaksu muodostuu liittymishetken (hallituksen kokous) jälkeen seuraavien täysien kuukausien perusteella.
Öljy- ja Kaasutekniikka ry
Öljy- ja Kaasutekniikka ry on perustettu 1999. Yhdistys tarjoaa keskustelufoorumin toimijoille, joiden toimiala liittyy hiilivetytuotteiden jakeluun, varastointiin ja käyttöön. Toimijat voivat olla laitteiden, järjestelmien ja kemikaalien valmistajia, maahantuojia, huolto- ja varaosatoimijoita, konsulttiyrityksiä sekä alan palveluntarjoajia, kuten:
- öljyalan (hiilivetyala) laitetoimittajat
- huoltoasemalaitteistojen valmistajat ja toimittajat
- säiliövalmistajat
- öljynerottimien ja putkistojen valmistajat ja toimittajat
- autonpesulaitteiden valmistajat ja toimittajat
- öljy- ja kaasukattilavalmistajat sekä poltinvalmistajat
- nestekaasutäyttölaitokset
- alaninsinööritoimistot ja muut palveluntarjoajat
- voiteluaineiden sekä autonpesukemikaalien valmistajat ja jälleenmyyjät
Yhdistyksen perustaminen koettiin aikanaan tarpeelliseksi, koska laitetoimittajat ja palveluntarjoajat eivät kyenneet silloisessa tilanteessa seuraamaan alan lainsäädännön ja normituksen kehitystä riittävällä tavalla. Suomen EU-jäsenyyden myötä säädös- ja normivalmistelun volyymi oli moninkertaistunut aikaisempaan verrattuna. Laite- ja palvelutoimittajien omien teollisuusliittojen päätehtävänä ei ollut seurata öljy- ja kemikaalialan lainsäädännön ja normiston kehitystä. Lisäksi kaivattiin alan yhtiöiden ja laitetoimittajien ja palveluntuottajien välille keskustelufoorumia, jossa voisi keskustella alan ongelmakohdista, tulevaisuudesta ja sopia alalla yhteisesti noudatettavista turvallisuuteen vaikuttavista toimintaperiaatteista.